ua en ru

ЄС ще не готовий до вступу України, - голова МЗС Франції

Голова міністерства закордонних справ Франції Лоран Фабіус досить стримано оцінює шанси Україну отримати незабаром чітку європейську перспективу.

Голова міністерства закордонних справ Франції Лоран Фабіус досить стримано оцінює шанси Україну отримати незабаром чітку європейську перспективу. ЄС до членства України ще не готовий, заявив він в ефірі телеканалу i-Télé, повідомляє Deutsche Welle із посиланням на інформагенцію AFP.

Коментуючи промову Президента України Петра Порошенка під час інавгурації, Фабіус зазначив, що він "виголосив дуже проєвропейську промову, може ще передчасно, перед тим, як до цього готові у ЄС".

Фабіус був присутнім на церемонії інавгурації Порошенка, що відбулася в суботу, 7 червня.

Фабіус додав, що не бачить у Євросоюзі більшості, яка б підтримувала тезу Порошенка про те, що угода про асоціацію є лише першим кроком на шляху до ЄС. Міністр наголосив на тому, що Україна мусить підтримувати гарні відносини як з ЄС, так і з Росією. У цьому зв'язку він привітав неформальну розмову між Порошенком та Президентом РФ Володимиром Путіним, яка відбулась у ході урочистостей відзначення 70-ї річниці висадки союзницького десанту в Нормандії.

"Це може стати початком деескалації", - сказав Фабіус.