ua en ru

ЄС додав двох сирійських міністрів до списку санкцій

ЄС додав двох сирійських міністрів до списку санкцій Фото: Європейський союз (flickr.com eeas)

Мова йде про міністра промисловості і міністра інформації уряду Сирії

Євросоюз сьогодні, 26 лютого 2018 року, додав міністра промисловості і міністра інформації уряду Сирії до списку санкцій. Про це повідомляє пресс-служба Ради ЄС.

"26 лютого 2018 року Рада додала міністра промисловості і міністра інформації уряду Сирії в список тих, на кого спрямовані обмежувальні заходи ЄС проти сирійського режиму зважаючи на серйозність ситуації в країні. Ці доповнення були зроблені з урахуванням останніх змін на рівні міністрів, оскільки обидва міністри були призначені в січні 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, на даний момент список санкцій включає 257 осіб, на яких поширюється заборона на поїздки, і заморожування активів за те, що вони несуть відповідальність за насильницькі репресії проти цивільного населення в Сирії, підтримуючи діючий в країні режим.

Крім того, санкції, що діють зараз проти Сирії, включають в себе ембарго на нафту, обмеження на певні інвестиції, заморожування активів сирійського центрального банку, що перебувають в ЄС, експортні обмеження на обладнання і технології, які можуть бути використані для внутрішніх репресій, а також на обладнання і технології для моніторингу або перехоплення інтернет або телефонного зв'язку. Ці заходи були в останній раз введені 29 травня 2017 року та діють до 1 червня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз 17 липня 2017 року додав 16 осіб до списку тих, на кого поширюються обмежувальні заходи ЄС проти сирійського режиму.