ua en ru

ЄС буде пильно стежити за призначенням нового омбудсмена, - Мінгареллі

ЄС буде пильно стежити за призначенням нового омбудсмена, - Мінгареллі Фото: Хьюг Мінгареллі (РБК-Україна)

Також в ЄС планують стежити як проходять вибори осіб для роботи у цьому офісі

У Європейському союзі (ЄС) будуть пильно стежити за процесом призначення нового Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Про це сьогодні під час круглого столу заявив голова Представництва Європейського союзу в Україні Х'юг Мінгареллі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, ми будемо обов'язково стежити далі за тим, як відбуваються вибори осіб для роботи у цьому офісі і нового Омбудсмена зокрема. Ми сподіваємося, що новий Омбудсмен буде особою, яка поєднує у собі знання, вміння і відповідну компетенцію", - заявив Мінгареллі.

Посол ЄС зазначив, що Офіс Уповноваженого з прав людини може розраховувати на підтримку у реалізації рекомендацій європейських експертів щодо реформування відомства.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська виступає за збільшення її повноважень щодо захисту осіб, що викривають корупційні правопорушення. За її словами, нещодавно в парламенті був зареєстрований законопроект, яким передбачено надання омбудсмену відповідних повноважень.