ua en ru

ЄС буде наполягати на виконанні всіх пунктів мінських домовленостей, - Могеріні

ЄС буде наполягати на виконанні всіх пунктів мінських домовленостей, - Могеріні
Верховний представник Євросоюзу з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС наполягатиме на виконанні всіх пунктів мінських домовленостей.

Верховний представник Євросоюзу з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС наполягатиме на виконанні всіх пунктів мінських домовленостей. Про це вона повідомила на брифінгу після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми обговорили конфлікт на сході України. Ми будемо залишатися на боці України. ЄС буде наполягати на тому, щоб було виконання всіх пунктів мінських домовленостей. Тільки так ми можемо досягти миру, суверенітету і територіальної цілісності. ЄС буде робити все можливе для того, щоб мінські домовленості були імплементовані", - підкреслила Могеріні.

Вона також заявила, що Україна може розраховувати на допомогу ЄС у проведенні реформ.

"Ви можете розраховувати на нас. Я передаю цей меседж прем'єра і уряду, і я кажу всім українцям: залишайтеся об'єднаними, впроваджуйте реформи", - сказала вона.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко розраховує, що Верховна Рада прийме реформістські закони вже на наступному тижні.