ua en ru

ЄС у квітні виділить Україні 50 млн євро на проекти Фонду енергоефективності

ЄС у квітні виділить Україні 50 млн євро на проекти Фонду енергоефективності Фото: Україна-ЄС (eu-ukr-003)

Євросоюз готовий п’ять років супроводжувати Фонд енергоефективності

На початку квітня заплановане підписання технічної угоду з Євросоюзом щодо надання Україні 50 млн євро на проекти до Фонду енергоефективності. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, ЄС готовий додатково виділити 50 млн євро і в 2019 році.

"Думаю, на початку квітня ми підпишемо технічну угоду про надання Україні 50 мільйонів євро, яке, в тому числі, передбачає залучення Євросоюзом незалежної аудиторської компанії для верифікації проектів. Також ЄС готовий виділити додаткові 50 мільйонів євро в 2019 році. Проект такого додаткового договору вже було отримано в березні", - зазначив Зубко.

За його словами, у цьому договорі з ЄС важлива не сума, а строк його дії.

"Євросоюз готовий п’ять років супроводжувати Фонд, а ми зможемо весь цей час додатково залучати до нього донорів. Наприклад, уряди Данії та Швеції зацікавлені надавати технічну та фінансову підтримку", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Європейський інвестиційний банк і Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P) підписали угоду про надання Україні 16,4 млн євро на підвищення енергоефективності.