ua en ru

Єрофєєв і Александров назвали свій вирок "помстою за Савченка"

Єрофєєв і Александров назвали свій вирок "помстою за Савченка" Фото: Євген Єрофєєв і Олександр Александров

ГРУшників засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Російський військовослужбовець ГРУ Генштабу Російської Федерації Євген Єрофєєв вважає винесений щодо нього і Олександра Александрова вирок "помстою за Савченко". Про це Єрофєєв заявив в інтерв'ю російському телеканалу "Дождь".

"Процеси однакові повністю...Тобто що там дали, що тут. Не дивилися навіть ні на що: винні, не винні. Може помста це була...Хтось скаже: "Так, ми помстилися за Савченко". Але тоді питання: "Чим ви відрізняєтеся від Росії", - заявив він.


Нагадаємо, Голосіївський районний суд Києва вчора, 18 квітня 2016 року, засудив російських військовослужбовців ГРУ Генштабу Російської Федерації Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зазначимо, на суді над ГРУшниками був присутній адвокат української льотчиці Надії Савченко Ілля Новіков, його підзахисну можуть обміняти на засуджених росіян. Він, зокрема, зазначив, що обмін стане можливим після вступу вироку в законну силу.

"Я сподіваюся, що ми з захисниками Александрова і Єрофєєва обговоримо можливі дії захисту по обох справах, з тим, щоб наші підзахисні якомога швидше були обміняні, якщо влада України і Росії приймуть таке рішення", - зазначив Новіков.