ua en ru

Еро: вибори на сході України повинні пройти до кінця липня 2016 року

Еро: вибори на сході України повинні пройти до кінця липня 2016 року Фото: глава МЗС Франції Жан-Марк Еро розповів про терміни проведення виборів на Донбасі

Павло Клімкін вважає, що для проведення виборів слід гарантувати безпеку

Міністри закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції домовилися, що вибори повинні бути проведені на сході України до кінця липня 2016 року. Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро після зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі, передає AFP.

"Ми підкреслили важливість адаптації виборчого законодавства для проведення місцевих виборів до кінця першої половини 2016 року", - сказав Еро.

Він також розповів, що глави чотирьох зовнішньополітичних відомств закликали до 30 квітня звільнити і обміняти полонених і тих, кого незаконно утримують.

Інші учасники зустрічі менш оптимістично відгукнулися про її підсумки.

"Ми повинні бути в змозі гарантувати безпеку цих виборів, нам потрібна наша територія, щоб забезпечити безпеку", - сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Нагадаємо, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив за підсумками зустрічі "нормандської четвірки", що зрушень у питанні підготовки виборів на Донбасі не сталося. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер також залишився незадоволений підсумками зустрічі в Парижі.