ua en ru

Ernst & Young повинна пояснити, чому включила Україну в рейтинг корупції, - Гройсман

Ernst & Young повинна пояснити, чому включила Україну в рейтинг корупції, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Прем'єр заявив про протиріччя у цій інформації

Агенство Ernst&Young маю надати пояснення щодо дослідження, згідно якого Україна посіла перше місце у рейтингу корупції в бізнесі. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні є дуже багато протиріч у цій інформації. Така авторитетна компанія як Ernst&Young мала би дати пояснення, що, як і так далі", - заявив Гройсман.

За його словами, у компанії мають пояснити, зокрема, кого вони опитували при складанні рейтингу, які отримати відповіді і про що це свідчить.

Нагадаємо, дані міжнародного дослідження, проведеного і опублікованого агентством Ernst&Young (EY), свідчать, що Україна за два роки піднялася на 7 сходинок в рейтингу корупції в бізнесі і посіла перше місце. Дослідження охоплює 41 країну (Європа, Близький Схід, Індія і Африка (EMEIA)).

За даними опитування, проведеного аналітиками, на питання про те, чи стикаються вони з корупцією при веденні бізнесу, 88% респондентів відповіли ствердно. Варто відзначити, що в минулому році цей показник становив 80%.