ua en ru

У Єревані вимагають відставки Комісії КРОУ

У Єревані вимагають відставки Комісії КРОУ Фото: Протест у Вірменії

У Вірменії прийняли рішення про підвищення тарифів на електроенергію

Протестувальники у вірменській столиці зажадали відставки всієї Комісії з регулювання суспільних послуг (Кроу) Вірменії, яка 17 червня ухвалила рішення про підвищення тарифів на електроенергію, а тепер відмовляється його скасовувати. Про це повідомляє ТАСС.

"Громадяни Вірменії поставили владі розумна вимога припинити фінансування підприємства-банкрута за рахунок споживачів, а КРОУ - визнати недійсним рішення про підвищення тарифу на 16,7%, вказується в документі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що мітингувальники розпочали сидячий маніфестацію на головній площі Єревана.

Нагадаємо, КРОУ прийняв рішення з 1 серпня підвищити тарифи на електрику на 16%.

23 червня поліція застосувала силу при розгоні мітингу в столиці, в результаті чого постраждали 18 осіб, у тому числі 11 поліцейських, 237 осіб було затримано, але незабаром відпущені. Демонстранти майже відразу ж повернулися на проспект Маршала Баграмяна на мирну акцію протесту.

27 червня президент країни Серж Саргсян заявив, що уряд готовий взяти на себе покриття витрат, пов'язаних з подорожчанням електроенергії, до завершення аудиту діяльності ЕСА.

29 червня учасники пікету на площі Свободи в результаті переговорів прийняли рішення більше не висловлювати протест на вулицях.