ua en ru

Ердоган розповів подробиці суперечки Меркель і Трампа через російський газ

Ердоган розповів подробиці суперечки Меркель і Трампа через російський газ Фото: представники країн НАТО (GettyImages)

Трамп заявив, що Німеччина і Туреччина "занадто багато платять Росії за газ"

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп у ході саміту НАТО в Брюсселі, що відбувся 11-12 липня, звинуватив союзників по альянсу в тому, що вони занадто багато платять Російської Федерації (РФ) за газ, але з ним посперечалися лідери Туреччини і Німеччини. Про це розповів президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передає Milliyet.

За словами Ердогана, на саміті Трамп звинуватив присутніх у тому, що вони "годують Росію".

"Ви платите так само багато, як і Німеччина", - сказав він.

Однак, Ердоган вважає, що Трамп не згадав Туреччину "ввічливості" і, в свою чергу, посперечався з американським президентом сказавши, що "якщо Туреччина не буде купувати газ у РФ, громадяни країни будуть мерзнути взимку".

Потім, за словами Ердогана, його підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель заявив, що Німеччина купує у Росії 38% свого газу.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп заявив, що Німеччина може стати повністю залежною від російської енергетики, якщо не змінить свій курс.

Незабаром міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас спокійно відреагував на заяви Дональда Трампа з трибуни ООН розкритикував енергетичну політику Німеччини і заявив, що залежно Берліна від Москви не існує.