ua en ru

Ердоган пообіцяв помститися за вибух в Анкарі

Ердоган пообіцяв помститися за вибух в Анкарі Фото: Реджеп Тайіп Ердоган

Ердоган заявив, що Туреччина не посоромиться скористатися своїм правом на самозахист у будь-який момент

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв помститися організаторам вибуху в Анкарі, в результаті якого загинули щонайменше 28 осіб і 61 отримали поранення, передає Російська служба BBC.

"Туреччина не посоромиться скористатися своїм правом на самозахист у будь-який момент, в будь-якому місці і за будь-якої нагоди", - йдеться в заяві Ердогана.

Нагадаємо, у центральній частині Анкари начинений вибухівкою автомобіль вибухнув тоді, коли повз нього проїжджали військові автобуси.

Вибух стався недалеко від будівель парламенту і генштабу. Заступник прем'єр-міністра Туреччини Бекір Боздаг назвав цей вибух терактом. В результаті події загинули 28 людей, та ще 61 постраждали. Похорони загиблих при вибуху пройдуть в четвер.

Повідомлялося також, що українці в результаті теракту в Туреччині не постраждали.

"За отриманою від губернаторства Анкари інформацією, громадян України серед загиблих і поранених немає. У разі надходження додаткової інформації оперативно повідомимо", - сказано в повідомленні Департамент консульської служби МЗС України в Facebook.

Раніше Ердоган заявив про те, що Туреччина буде боротися з тероризмом усередині країни і за кордоном.

"Ми гнівно засуджуємо підлий теракт в Анкарі. Ми не звернемо зі шляху боротьби з тероризмом і будемо продовжувати її як в Туреччині, так і за її межами. Жертви, які ми несемо, переповнюють чашу нашого терпіння", - йдеться в письмовій заяві президента Туреччини.