ua en ru

Ердоган заявив, що ізоляція Катару суперечить ісламським цінностям

Ердоган заявив, що ізоляція Катару суперечить ісламським цінностям Фото: Реджеп Ердоган (miniszterelnok.hu)

Президент Туреччини вважає, що ізоляція аналогічна смертній карі

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у вівторок засудив ізоляцію Катару як "нелюдську і спрямовану проти ісламських цінностей" і назвав методи, застосовувані проти держави, неприйнятними і "аналогічними смертної кари". Про це передає Reuters.

"З Катару здійснена дуже груба помилка, ізолювання нації є нелюдською і напрвленной проти ісламських цінностей. Це як якщо б рішення про страти було прийнято щодо Катару. Катар показав саму рішучу позицію щодо терористичної організації "Ісламська держава" поряд з Туреччиною. Виктимизация Катару не має ніякої мети", - сказав Ердоган.

Ердоган також сказав, що він проведе у вівторок конференцію зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном і еміром Катару Тамімом Бін Хамад Аль-Тані, щоб обговорити останні події.

Він сказав, що Саудівський король, як старший державний діяч в регіоні Перської затоки, повинен взяти на себе ініціативу щодо врегулювання кризи.

Нагадаємо, глава міністерства закордонних справ Великобританії Борис Джонсон закликав країни Перської затоки до деэскалированию напруженості в Катарі.