ua en ru

Ердоган схвалив закон про розміщення додаткового контингенту турецьких військ в Катарі

Ердоган схвалив закон про розміщення додаткового контингенту турецьких військ в Катарі Фото: президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган (twitter.com_jhahnEU)

Парламент Туреччини проголосував за законопроект у середу, а Ердоган схвалив його вже в четвер

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган схвалив закон про розміщення додаткового контингенту турецьких військ в Катарі, передає Reuters.

Повідомляється, що парламент Туреччини проголосував за законопроект у середу, а Ердоган схвалив його вже в четвер. З публікацією в п'ятницю в "офіційному віснику" законодавчий процес буде завершений.

Таке швидке схвалення закону свідчить про підтримку Катару на тлі ізоляції, яку йому оголосили провідні арабські країни через ймовірне фінансування тероризму.

Так, відомо, що Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ), Бахрейн і Єгипет розірвали відносини з Катаром у понеділок, звинувативши його в підтримці ісламістських бойовиків. Кілька інших країн наслідували їхній приклад.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер, 8 червня, парламент Туреччини схвалив угоду про зміцнення співробітництва у сфері оборони з Катаром, в рамках якого Туреччина розмістить додатковий контингент турецьких військ у цій країні.