ua en ru

Ердоган звинувачує ЄС в початку "хрестового походу" проти ісламу

Ердоган звинувачує ЄС в початку "хрестового походу" проти ісламу Фото: президент Туреччини Реджеп Ердоган

Ердоган у різкій манері прокоментував перемогу партії прем'єр-міністра Нідерландів у парламентських виборах

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Європейський Союз почав "хрестовий похід" проти ісламу, передає DW.

Повідомляється, що початком "хрестового походу" Ердоган вважає рішення Європейського суду в Люксембурзі від 14 березня, згідно з яким європейські роботодавці вправі забороняти своїм працівникам носити на робочому місці хустки та інші релігійні символи.

"Мої дорогі брати, почалася битва між хрестом і півмісяцем. Інших пояснень бути не може. Європа швидко відкатується у дні, що передували Другій світовій війні ", - заявив Ердоган в четвер, 16 березня, під час виступу перед прихильниками в місті Сакар'я.

Також Ердоган у різкій манері прокоментував перемогу партії прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте у парламентських виборах.

"Гей, Рютте! Нехай твоя партія і зайняла перше місце на виборах, але ти повинен знати, що ти втратив Туреччину як свого друга", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Нідерландів скасувала дозвіл на посадку літака голови Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, який збирався виступити в рамках турецької кампанії щодо конституційного референдуму.