ua en ru

Ердоган звинуватив США в спробі дискредитувати Туреччину

Ердоган звинуватив США в спробі дискредитувати Туреччину Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (miniszterelnok.hu)

Ердоган вважає, що США хочуть покарати Туреччину

Президент Туреччини Раджеп Тайіп Ердоган вважає, що США хочуть покарати Туреччину за відмову слідувати нав'язаним американським сценарієм. Про це повідомляє телеканал NTV.

"Америка намагається покарати нас, судити нас, дискредитувати нас, тому що ми не дотримуємося її сценарію. Схема зрозуміла. Вони роблять це через спільників в нашій країні, спільно з ФЕТО", - сказав президент.

Так, раніше Ердоган заявляв, що американські суди не мають права виносити звинувачення проти Туреччини.

"Всі ці нападки, обман, наклеп служать одній меті - поставити Туреччину на коліна, внести розбрат в наше суспільство. Вони намагаються з усіх сил, але не досягнуть успіху", - додав він.

Нагадаємо, раніше Реджеп Ердоган заявив, що довіра до НАТО "викликає серйозні питання". Він зазначив, що після виведення зенітно-ракетних установок з Туреччини альянс дав зрозуміти, що у разі атаки з Сирії не надасть підтримку Анкарі.

Він також зазначив, що після цього, коли Туреччина почала переговори з Росією про закупівлю комплексів С-400, деякі члени НАТО почали критикувати турецьку владу. Це, за твердженням турецького президента, говорить про наявність проблем всередині альянсу.