ua en ru

Ердоган: дві третіх території Сирії перебуває під обстрілом

Ердоган: дві третіх території Сирії перебуває під обстрілом Фото: президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прокоментував перемир'я в Сирії

Досягнення перемир'я в Сирії пожвавить женевський процес, вважає президент Туреччини

Більше 70% території Сирії продовжує перебувати під атаками воюючих сторін після оголошення перемир'я в країні. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє Анадолу.

За його словами, зараз перемир'я носить частковий характер і не йдеться про його застосування на всій території країни. Президент Туреччини нагадав, що напередодні Тель-Абьяд зазнав потужної атаки з боку ІДІЛ і було захоплено понад половини території Тель-Абьяда.

"У зв'язку з цим сили коаліції завдали авіаудари по Тель-Абьяду. Подібна ситуація склалася не тільки там. Перемир'я немає і в інших регіонах Сирії. Там продовжується здійснення аналогічних атак. Дві третини території країни знаходиться в такому стані. Ми бажаємо якнайшвидшого забезпечення перемир'я з тим, щоб в Сирію прийшов мир. Досягнення цього пожвавить женевський процес. В іншому випадку наші кроки в напрямку встановлення довіри будуть сильно підірвані", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, раніше опозиція в Сирії поскаржилася в ООН на порушення перемир'я".