ua en ru

Ердоган допустив проведення в Туреччині референдуму про вступ до ЄС

Ердоган допустив проведення в Туреччині референдуму про вступ до ЄС Фото: Реджеп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Президент нагадав, що Туреччина очікує членства в Євросоюзі з 1963 року

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган допускає можливість проведення в країні референдуму з питання вступу до Європейського союзу. Про це він заявив на закритті форуму TRT World Forum уу Стамбулі, передає РБК-Україна з посиланням на Anadolu.

"Ми обговоримо це питання (проведення референдуму щодо доцільності вступу Туреччини до ЄС, - ред.). Якщо буде ухвалене рішення "за", то ми негайно вживемо кроків", - сказав Ердоган.

Він нагадав, що Туреччина очікує членства в Євросоюзі з 1963 року.

"Сьогодні 2018 рік, а вони все ще затягують питання. Ми багато чого можемо запропонувати Європейському союзу, вони нам теж. Але якщо й далі дотримуватися цієї логіки, то нам не залишається нічого іншого, як звернутися до 81 мільйона наших громадян і вчинити так, як вони вирішать", - додав президент.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав Берлін видати "сотні прихильників" можливого організатора спроби державного перевороту Фетхуллаха Гюлена, які проживають у Німеччині.