ua en ru

Єпископи УПЦ діаспори закликали українців "зберігати православну віру", - послання до 1025-річчя хрещення Русі

Представники Постійної Конференції Українських Православних Єпископів за межами України звернулися до українців з посланням з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі-України. Владики УПЦ закликали віруючих міцно триматися віри, яку передав святий Володимир.

"Нехай за молитвами нашого Просвітителя Святого Князя Володимира Великого Всемилостивий Господь зміцнює нас у Святій Вірі Православній, допоможе нам подолати всі життєві труднощі, щоб ми могли бути вірними і гідними дітьми своєї рідної Української Православної Церкви і рідної України", - йдеться в посланні.

Православні єпископи з діаспори відзначають, що християнська віра не була чужою для українського. У першому столітті на київських пагорбах проповідував Євангеліє апостол Андрій Первозванний. За часів князя Ігоря християни збудували свою церкву Св. Пророка Іллі. Велику роль у поширенні християнства відіграла святої рівноапостольної княгині Ольги.

"Ставши володарем Київської Держави, Св. Володимир Великий відзначався як жорстокий войовничий керуючий. Але вдивляючись в розвиток інших християнських держав, він поступово змінював свої язичницькі погляди на християнські", - констатують владики.

Єпископи УПЦ діаспори відзначають, що Православна Церква називає Святого Князя Володимира рівноапостольним.

"А це означає, що у своїй ревнощів і в проповіді Христового Євангелія він дорівнював святим апостолам", - кажуть вони.

"Завдяки його мудрому провидінню, Україна з вірою у Христа пройшла через всі століття. З тією ж вірою Україна переможе всі негаразди і залишиться нескореною і вірною прикладом свого великого святого Хрестителя Святого Князя Володимира, "тому що він наш апостол, він наш хреститель, він славний Божий наш обновителем", - зазначають представники Постійної Конференції Українських Православних Єпископів за межами України.