ua en ru

У ЄП закликали Меркель на зустрічі з Путіним мати тверду позицію щодо України

У ЄП закликали Меркель на зустрічі з Путіним мати тверду позицію щодо України Фото: Александер Граф Ламбсдорфф висловився щодо зустрічі Меркель із Путіним

Канцлера ФРН просять зайняти тверду і послідовну позицію щодо врегулювання конфлікту в Україні

Віце-президент Європейського парламенту, представник Вільної демократичної партії Німеччини Александер Граф Ламбсдорфф закликав канцлера ФРН Анґелу Меркель під час переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним 2 травня в Сочі зайняти тверду і послідовну позицію щодо врегулювання конфлікту в Україні. Про це повідомляє DW.

"Із Росією потрібно розмовляти впевнено з позиції сили, але водночас у дусі партнерства. А тому настільки важливою є велика європейська єдність задля збереження санкцій", - сказав Ламбсдорфф.

За його словами, Росія має усвідомлювати, що повинна виконати свої зобов'язання для врегулювання конфлікту на Донбасі, і поки вона цього не зробить, про пом'якшення санкцій не може бути й мови. Утім, вважає віце-президент Європарламенту, необхідно прагнути партнерських відносин із Москвою.

"Рука має бути простягнутою, але при цьому потрібно міцно спиратися на європейський мирний порядок та міжнародне право", - наголосив Ламбсдорфф.

Як очікується, головними темами зустрічі канцлера Німеччини та глави РФ 2 травня в Сочі будуть, окрім підготовки саміту G20, конфлікт в Україні, а також ситуація в Сирії та Лівії.

Нагадаємо, раніше активісти у Берліні закликали Меркель обговорити на зустрічі з Путіним тему переслідування чеченських геїв.