ua en ru

ЄП підтримав надання Україні додаткових торговельних преференцій

ЄП підтримав надання Україні додаткових торговельних преференцій Фото: Європарламент

Преференції були підтримані 475 євродепутатами

Європейський парламент (ЄП) підтримав надання Україні додаткових торгових преференцій. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Надаючи додаткові тимчасові торговельні преференції, Європейський парламент хоче підтримати проведені реформи, зміцнювати малі та середні підприємства і забезпечити необхідний стимул для збільшення торговельних потоків. Сподіваюся, що ці заходи зміцнять наші відносини і допоможуть Україні", - заявив євродепутат від Польщі Ярослав Валенса.

Згідно з інформацією прес-служби, боротьба з корупцією стає умовою надання Україні преференційного експорту. Крім того, не тільки держави-члени можуть запросити дослідження можливих заходів захисту виробників ЄС, а і представники промисловості.

Так, преференції були підтримані 475 голосами, проти - 102 при утримався 61. ЄП виключив з пропозиції Європейської комісії томати, сечовину та пшеницю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента України Петра Порошенка, що частка Європейського Союзу у зовнішній торгівлі України вже зараз складає майже 43%.