ua en ru

Енергетичне співтовариство підтримує передачу активів новому оператору української ГТС

Енергетичне співтовариство підтримує передачу активів новому оператору української ГТС Фото: газова труба (gazprom. ru)

Енергетичне співтовариство заявило про підтримку передачі активів для функціонування МГУ

Енергетичне співтовариство (ЕС) заявило про підтримку передачі активів, необхідних для функціонування ВАТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ). Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"Енергетичне співтовариство заявило про підтримку передачі активів, необхідних для функціонування МГУ", - з такою заявою виступив сьогодні в Кабміні на засіданні робочої групи з реформування НАК "Нафтогаз України" регіональний координатор Секретаріату ЕС Максим Поліщук.

За його словами, присутній на робочій підгрупі представник ЕС Кароліна Фригер, яка сама здійснювала формування самого переліку з "Укртрансгазом", що "був підтриманий".

Наголошується, що НАК "Нафтогаз України" представив перелік активів відмінний від схваленого протокольним рішенням Уряду. Цей перелік активів не узгоджений з Секретаріатом Енергетичного співтовариства, як того вимагає п. 4 постанова КМУ №496 від 1 липня 2016 року.

У Міненерговугілля вважають, що це призводить до зриву процесу реструктуризації ВАТ "НАК "Нафтогаз України" з метою відокремлення діяльності з транспортування природного газу і до невиконання українською стороною взятих на себе зобов'язань перед європейською спільнотою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України доручив Міненерго створити міжвідомчу комісію по розслідуванню систематичного невиконання НАК "Нафтогаз України" плану передачі активів, матеріально-технічних та інших ресурсів, необхідних для ефективної роботи МДУ.