ua en ru

Енергоспівтовариство планує завершити аудит НКРЕКП в I кварталі 2018

Енергоспівтовариство планує завершити аудит НКРЕКП в I кварталі 2018 Фото: НКРЕКП (прес-служба КМОППОіНУ)

При цьому в Енергоспівтоваристві не стали розкривати попередні підсумки аудиту українського регулятора

Секретаріат Європейського Енергетичного співтовариства планує завершити аудит Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), у першому кварталі 2018 року. Про це на запит "Енергореформи" повідомив заступник директора Секретаріату енергетичного співтовариства Дірк Бушле.

"Ми плануємо опублікувати наш звіт в першому кварталі 2018 року", - повідомив заступник директора Секретаріату енергетичного співтовариства.

При цьому він не став розкривати попередні підсумки аудиту українського регулятора. "Оскільки аудит ще триває, ми поки не можемо розкривати конкретні результати", - сказав Бушле.

Як раніше повідомляв глава НКРЕКП Дмитро Вовк, завершення аудиту діяльності українського регулятора, який проводить Секретаріат Енергетичного співтовариства, попередньо очікується в березні 2018 року.

Нагадаємо, 11 липня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, звернулася до Енергетичного Співтовариства з пропозицією провести незалежний аудит діяльності НКРЕКП.

"Ми будемо вдячні, якщо секретаріат проведе нейтральний і критичний аналіз діяльності НКРЕКП, як де-юре повноважень НКРЕКП, наданих законом, так і де-факто – виконання своїх повноважень як незалежного органу", – зазначалося в листі регулятора на адресу Енергоспівтовариства.

Варто відзначити, що незважаючи на проведення аудиту з боку європейських енергетичних структур, 17 серпня співробітники НАБУ провели обшуки в будівлю Національної комісії з регулювання електроенергетики і комунальних послуг в рамках кримінального провадження про змову в інтересах генкомпаній при затвердженні формули "Роттердам+".

Голова НКРЕКП Дмитро Вовк всі звинувачення співробітників НАБУ спростовує. На його думку, саме аудит дозволить реально оцінити роботу НКРЕКП і буде сприяти посиленню допомоги Україні в проведенні реформ з боку міжнародних структур.