ua en ru

На енергоблоці №3 ЮУАЕС сьогодні відключився генератор

На енергоблоці №3 ЮУАЕС сьогодні відключився генератор ПУАЕС

На енергоблоці №3 Южно-Української АЕС (ПУАЕС) сьогодні, 11 квітня, був генератор відключений дією автоматичного електричного захисту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАЕК "Енергоатому".

"11 квітня о 14 год. 37 хв. на енергоблоці №3 Южно-Української АЕС відключено генератор дією автоматичного електричного захисту. Ймовірно, причиною відключення є втрата збудження генератора. Реакторна установка енергоблоку №3 розвантажена до 10% номінальної потужності. Зауваження в роботі реакторної установки відсутні", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, обладнання першого та другого енергоблоків АЕС працює без зауважень в заданому режимі.

"Акцентуємо увагу, що подія не має ніякого зв'язку з експлуатацією палива Westinghouse, а стосується винятково роботи електричної частини обладнання", - підкреслили в "Енергоатомі".

При перехідних процесах відключення енергоблоку порушень умов та меж безпечної експлуатації не було.

Нагадаємо, в березні інспекція ядерного палива компанії Westinghouse на Южно-Українській атомній електростанції не виявила недоліків в його роботі.

Зазначимо, Південно-Українська АЕС - розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області і є відокремленим підрозділом НАЕК "Енергоатом". На ЮУАЕС функціонують 3 атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт.