ua en ru

Енергоблок Запорізької АЕС виведено в ремонт на 52 дні

Енергоблок Запорізької АЕС виведено в ремонт на 52 дні Енергоблок №3 ЗАЕС виведений в ремонт майже на 2 місяці

Енергоблок №3 Запорізької атомної електростанції (АЕС) виведений в плановий ремонт на 52 дня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Енергоатому".

"18 квітня 2015 р. в 00 год. 07 хв. енергоблок №3 Запорізької АЕС відповідно до Графіка планових попереджувальних ремонтів енергоблоків АЕС України відключений від мережі і виведений в плановий середній ремонт. Планується, що ремонтні роботи триватимуть до 8 червня 2015 р.", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, орієнтовна тривалість ремонту складе 52 доби.

Повідомляється, що заплановано ремонт реакторної установки з перевантаженням активної зони, парової турбіни К-1000-60/1500-2 з розкриттям циліндра високого тиску, технологічно взаємопов'язаного обладнання - турбогенератор ТВВ-1000, збудник БВД-4600, вимикач КАГ-24, струмопровід; поточний ремонт фаз "А", "В", "С" блочного трансформатора Т-3.

Також будуть проведені капітальні ремонти парогенератора №4, головного циркуляційного насоса № 1, теплообмінного устаткування. Під час ремонту будуть виконані контрольно-профілактичні роботи на системі попереднього напруження захисної оболонки.

"Планується відправити на зберігання на майданчик сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП) один контейнер з 24 відпрацьованими паливними збірками", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ЧАЕС офіційно перейшла до зняття з експлуатації.