ua en ru

Енергоблок №2 Южно-Української АЕС відключено для ремонту

Енергоблок №2 Южно-Української АЕС відключено для ремонту Фото: енергоблоки Южно-Української АЕС (energoatom.kiev.ua)

Його відключено від енергомережі для проведення поточного ремонту, згідно з попередньою заявкою

Енергоблок №2 Южно-Української атомної електростанції 15 липня 2017 року о 02:39, відповідно до попередньої заявки, відключено від енергомережі для проведення поточного ремонту. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства НАЕК "Енергоатом".

"При перехідних процесах відключення енергоблоку порушень умов та меж безпечної експлуатації не було. Обладнання третього енергоблоку ЮУАЕС працює в заданому режимі. На першому енергоблоці триває капітальний планово-попереджувальний ремонт", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, радіаційний стан на атомній станції відповідає нормам безпеки. Радіаційній фон на промисловому майданчику знаходиться на рівні природних фонових значень, які було заміряно до пуску АЕС. На 15 липня 2017 року він складає 0,1 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в роботі одного з енергоблоків Запорізької атомної електростанції 29 червня 2017 року було зафіксовано порушення.