ua en ru

"Енергоатом" завершив процес подовження експлуатації енергоблоків малої серії

"Енергоатом" завершив процес подовження експлуатації енергоблоків малої серії Фото: Енергоатом

Ліцензія завершує тривалу роботу "Енергоатому" щодо подовження терміну експлуатації енергоблоку №2 ЮУАЕС

НАЕК "Енергоатом" завершив процес продовження експлуатації енергоблоків малої серії. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Так, голова Державної інспекції ядерного регулювання України Сергій Божко офіційно вручив президенту НАЕК "Енергоатом" Юрію Недашковському ліцензію від 9 грудня 2015 року на право здійснення діяльності на етапі життєвого циклу "експлуатація ядерної установки енергоблоку №2 Южно-Української АЕС".

Божко наголосив, що ліцензія завершує довготривалу роботу "Енергоатому" щодо продовження терміну експлуатації енергоблоку №2 ЮУАЕС. "Експлуатуюча організація виконала всі вимоги з ядерної та радіаційної безпеки щодо можливості продовження терміну експлуатації енергоблоку №2", - зазначив він.

"З отриманням цієї ліцензії ми завершуємо етап робіт з продовження термінів експлуатації енергоблоків малої серії. Сподіваємося в наступному році отримати аналогічні документи вже по серійних енергоблоків типу ВВЕР-1000", - зазначив, своєю чергою, президент "Енергоатома".

Зазначимо, реакторна установка енергоблоку №1 ЮУАЕС, термін експлуатації якого продовжено у 2013 році, відноситься до малої серії В-302, РУ енергоблоку №2 до малої серії В-338, тоді як РУ інших енергоблоків ВВЕР-1000 українських АЕС відносяться до найбільш поширеною серії - В-320.

Нагадаємо, в листопаді 2015 р. "Енергоатом" і Westinghousе підписали угоду про розширення використання ТВЗ-WR на Запорізькій АЕС.