ua en ru

"Енергоатом", "Турбоатом" і Holtec підписали меморандум щодо сховища відпрацьованого ядерного палива

"Енергоатом", "Турбоатом" і Holtec підписали меморандум щодо сховища відпрацьованого ядерного палива Фото: "Енергоатом"

Меморандум передбачає передачу "Турбоатому" технології Holtec з виробництва контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива

НАЕК "Енергоатом", ВАТ "Турбоатом" і американська компанія Holtec International підписали меморандум про взаємодію в рамках проекту будівництва в Україні Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Енергоатому".

"Меморандум передбачає передачу "Турбоатому" технології Holtec з виробництва контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива системи HI-STORM. У документі зазначено, що можлива вартість послуг Турбоатома для компанії Holtec, може досягти 200 млн дол. протягом наступних десяти років, включаючи близько 60 млн дол. вартості обладнання для проекту ЦСВЯП. Holtec і Турбоатом передбачають можливість підписання комерційного контракту по проекту ЦСВЯП до січня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Президент "Енергоатому" Юрій Недашковський зазначив, що співпраця в рамках меморандуму стане важливим етапом в реалізації програми імпортозаміщення компанії і прискорить процес будівництва ЦСВЯП.

Нагадаємо, "Енергоатом" інвестувала 567 млн доларів в комплексну програму підвищення безпеки енергоблоків на атомних електростанціях.