ua en ru

"Енергоатом" в 5 разів скоротив збитки в I кварталі 2015 р

"Енергоатом" в 5 разів скоротив збитки в I кварталі 2015 р Фото: Рівненська АЕС

Причини збитків - амортизація, курсові різниці, заборгованість з оплати рахунків і інше

Національна атомна енергогенеруюча компанія (НАЕК) "Енергоатом" в 5 разів скоротила збитки в I кварталі 2015 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Енергоатому".

Повідомляється, що різниця між фактичною амортизацією необоротних активів за бухгалтерським обліком і амортизацією, передбаченої діючими тарифами і фінансовим планом компанії, за 2014 р. склала 6,6 млрд грн, а в I кварталі поточного року - 2,1 млрд грн.

У минулому році "Енергоатом" втратив 1,6 млрд грн через курсові різниці унаслідок стрімкого падіння гривні по відношенню до долара. У I кварталі цього року втрати склали 2,9 млрд грн.

По причині неповної оплати споживачами рахунків за електроенергію в 2014 р. компанія недоотримала від "Енергоринку" 2,8 млрд грн. За перший квартал цього року - 1,2 млрд грн.

"Таким чином, з не залежних від компанії причин, тільки за перший квартал збитки "Енергоатому" повинні були скласти 6,2 млрд грн. Тим не менш, за рахунок низки заходів, серед яких ‒ оптимізація фінансової діяльності, величину очікуваного збитку вдалося скоротити майже в 5 разів ‒ до 1,3 млрд грн", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, раніше Україна і Франція підписали контракт на постачання ядерного палива.