ua en ru

"Енергоатом" продовжив до 2025 року договір з Westinghouse про постачання ядерного палива

"Енергоатом" продовжив до 2025 року договір з Westinghouse про постачання ядерного палива Фото: НАЕК "Енергоатом" (webscreenshot google.com.ua/maps)

Україна намагається знайти повноцінну заміну російському паливу

Державне підприємство "НАЕК "Енергоатом", що є оператором усіх діючих атомних електростанцій України, уклало угоду про продовження терміну дії договору з американсько-японської компанією Westinghouse про постачання ядерного палива для семи з 15 українських атомних енергоблоків протягом 2021-2025 років. Про це повідомила прес-служба Westinghouse.

Як йдеться в повідомленні, компанія Westinghouse Electric заявила про укладення угоди про продовження терміну поставок ядерного палива згідно договору з Державним підприємством "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Зокрема, цією угодою передбачається постачання ядерного палива для забезпечення семи з 15 українських атомних енергоблоків протягом 2021-2025 років, що означає розширення і продовження дії договору, термін дії якого закінчується в 2020 році.

Нагадаємо, в рамках диверсифікації джерел постачання ядерного палива для атомних станцій України і зниження залежності від одного джерела – російської компанії "ТВЕЛ" - держкомпанія "Енергоатом" у квітні 2014 року уклала договір з американсько-японської компанією Westinghouse, яка виробляє паливо на своєму заводі в Швеції. На сьогоднішній день шведське паливо успішно експлуатується на Запорізькій та Южно-Української АЕС.

Раніше повідомлялося, що Westinghouse готова повністю замінити постачання ядерного палива з РФ для України.