ua en ru

"Енергоатом" хочуть перепідпорядкувати Кабміну

"Енергоатом" хочуть перепідпорядкувати Кабміну Фото: "Енергоатом" (webscreenshot google.com.ua/maps)

Ініціатором передачі є Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

В уряді підготували проект розпорядження про передачу майна держпідприємства "НАЕК" Енергоатом "в управління Кабінету міністрів України. Про це йдеться в документі, текст якого має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, на порядку урядового комітету 12.01.18 р виявився пункт про передачу цілісного майнового комплексу Національної атомної енергогенеруючої компанії (НАЕК) "Енергоатом" в управління Кабміну.

За даними джерел РБК-Україна, ініціатором передачі є Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Атомпрофспілка вже зажадала відхилити даний проект, пообіцявши, що для "забезпечення ядерної безпеки буде змушений вжити заходів для недопущення передбаченої передачі, залучивши при цьому допомогу міжнародного співтовариства".

При цьому глава Атомпрофспілки Валерій Матов закликає до проведення на всеукраїнському рівні консультацій щодо подальшого перепідпорядкування ДП "НАЕК "Енергоатом".

"Енергоатом" хочуть перепідпорядкувати Кабміну

Фото: звернення Атомпрофспілки (РБК-Україна)

Втім, одразу декілька джерел РБК-Україна в енергетичному блоці уряду повідомили виданню, що поки ця ініциатива не була підтримана.

Додамо, що в 2017 році частка "Енергоатома" в обсязі виробництва електроенергії склала 55,2%.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план НАЕК "Енергоатом" на 2018 рік. Чистий прибуток "Енергоатому" в наступному році заплановано в сумі 327,6 млн гривень.