ua en ru

Енергетична рада США та ЄС закликав до досягнення довгострокового газового контракту між Україною і РФ

Енергетична рада США та Євросоюзу закликав до досягнення довгострокового газового контракту між Україною і Росією.

Енергетична рада США та Євросоюзу закликав до досягнення довгострокового газового контракту між Україною і Росією. Про це йдеться у спільній заяві ради, опублікованому на сайті Єврокомісії.

"Не передбачаючи рішення Стокгольмського міжнародного арбітражу, рада підтвердила важливість укладення довгострокової газової угоди між Росією та Україною", - сказано в заяві.

Рада також привітав тристороння газову угоду, укладену 30 жовтня 2014 р, між Україною, Росією і ЄС.

"Рада знову підтвердив свою підтримку новому уряду України і підкреслив необхідність продовження реформ в енергетичному секторі України у відповідності зі своїми зобов'язаннями перед енергетичним співтовариством щодо поступової інтеграції українського енергетичного ринку в ЄС, підкреслюючи необхідність захисту вразливих верств населення", - йдеться в заяві.

Крім того, рада настійно закликав всі сторони повною мірою здійснювати мінські угоди без зволікання, підкресливши у цьому контексті відповідальність РФ.

При цьому в заяві підтверджується інформація про домовленості США та ЄС координувати застосування санкционных режимів проти РФ.

"Оцінюючи нинішнє становище, ми погодилися з необхідністю координації застосування наших відповідних режимів санкцій, в той же час посилити заходи проти сепаратистів, а також політику невизнання незаконної анексії Криму", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 30 жовтня в Брюсселі Україна і Росія за участю Євросоюзу підписали документи, що регулюють газові поставки.