ua en ru

Енергетичний сектор зараз є кращим напрямком для інвестицій, - аналитик

Інвестиції в компанії енергетичного сектора зараз виглядають краще будь-яких інших, вважають аналітики банку Morgan Stanley.

"Ми інвестуємо в сектор енергетики, причому не тільки через зростання цін на нафту. Ми вважаємо, що він фундаментально недооцінений, при цьому прибутковість капіталу в цьому секторі вище середнього. Також ми вкладаємося в програмне забезпечення, фармацевтичні компанії і нерухомість. У нас негативний прогноз по телекомунікаційному сектору, він був кращим за ринок в минулому році, тепер буде навпаки. Також це трохи суперечливо, але у нас негативний прогноз по промислових металів. Акції багатьох металургійних компаній зараз набагато менш привабливі з фундаментальної позиції, ніж акції енергетичного сектора", - відзначив в ефірі Bloomberg TV стратег Morgan Stanley Джонатан Гарнер.

Зазначимо, багато аналітиків прогнозують істотне зростання цін на мідь та інші промметали, особливо у разі нових стимулюючих заходів в КНР. Через це інвестиції в акції металургійних компаній також бачаться досить перспективними.