ua en ru

Єлизавета II готується відректися від престолу, - Daily Mirror

Єлизавета II готується відректися від престолу, - Daily Mirror Фото: Єлизавета II (The Royal Family)

Єлизавета II може відректися від престолу в 2021 році

Королева Великобританії Єлизавета II готується відректися від престолу на користь принца Чарльза, передає Daily Mirror з посиланням на джерела в королівському оточенні.

За даними джерел, Єлизавета II має намір відректися від престолу на користь принца Чарльза, коли досягне віку 95 років. Зазначимо, зараз королеві 92 роки. Офіційно ця інформація поки не підтверджується.

У той же час, за словами коментатора Daily Mail Роберта Джобсона, в особистих бесідах високопоставлені придворні "ясно дали зрозуміти, що підготовка до передачі престолу просувається". Ймовірно, фактична передача престолу відбудеться після оформлення Чарльзом регентства.

Зазначимо, Єлизавета II зійшла на трон у 1952 році після того, як помер її батько Георг VI. Згідно з останнім опитуванням, королева досі є надзвичайно популярною серед жителів Великобританії. Якщо вона зречеться престолу на користь свого старшого сина Чарльза, то він стане найстаршим британським монархом, якого буде короновано. Зараз принцу Чарльзу 68 років. Друге місце в черзі на престол займає старший син Чарльза принц Вільям.

Нагадаємо, в кінці липня стало відомо, що від монарших обов'язків відходить чоловік Єлизавети II принц Філіп після того, як був госпіталізований у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.