ua en ru

Єлисейський палац дозволив дружині Макрона виконувати функції першої леді без окремого бюджету

Єлисейський палац дозволив дружині Макрона виконувати функції першої леді без окремого бюджету Фото: Бріджит і Еммануель Макрон (facebook.com elysee.fr)

У Бріджит Макрон не буде зарплатні і окремого бюджету

Адміністрація президента дозволила дружині глави Франції Еммануеля Макрона Бріджит Макрон виконувати функції першої леді без виділення окремого бюджету. Про це повідомляє прес-служба Єлисейського палацу в опублікованій хартії прозорості.

"Дружина президента республіки здійснює в силу як республіканської традиції, так і дипломатичної практики роль представництва, захисту і супроводу глави держави в його місіях", - пояснюється в документі.

Згідно хартії, дружина може супроводжувати чоловіка під час офіційних візитів, а також під час міжнародних самітів. Також, вона сама може організовувати заходи, які будуть сприяти підвищенню міжнародного впливу Франції.

Зазначається, що пріоритетними в діяльності дружини глави Франції є взаємодія з громадянським суспільством, питання освіти, охорони здоров'я, культури, захисту дитинства та рівності статей.

Так, у Бріджит Макрон немає власного бюджету, немає платні, а також представницьких витрат. Вона може розраховувати на двох консультантів, групу секретарів, державну охорону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Адміністрація президента відмовилася від виділення бюджетних грошей на утримання дружини президента Бріджит Макрон. Таким чином, Єлисейський палац відреагував на петицію, яку підписали понад 267 тис. чоловік.