ua en ru

Єлисейський палац відмовився від виділення бюджетних грошей на утримання дружини Макрона

Єлисейський палац відмовився від виділення бюджетних грошей на утримання дружини Макрона Фото: Еммануель Макрон (linkedin.com/in/emmanuelmacron)

Таким чином адміністрація президента Франції відреагувала на петицію

Адміністрація президента Франції Еммануеля Макрона відмовилася від виділення бюджетних грошей на утримання дружини президента Бріджит Макрон. Таким чином, Єлисейський палац відреагував на петицію, в якій вимагалося відмовитися від виділення бюджетних грошей на утримання дружини президента країни, повідомляє BFMTV.

Видання зазначає, що на момент написання даної замітки її підписали понад 267 тисяч осіб. У петиції люди виступають проти того, щоб привласнити дружині Макрона офіційний статус. При цьому глава держави запропонував таку ініціативу ще під час виборчої компанії. На думку Макрона, це дозволить регулювати рівень витрат його дружини.

Зазначається, що у вигляді петиції Єлисейський палац відмовився вводити указ першої леді і вирішив обмежитися хартією прозорості. Вона не вимагає зміни Конституції і уточнює кількість співробітників штабу дружини глави держави, на оплату роботи яких виділяються гроші з казни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції петицію, що вимагає відмовитися від виділення бюджетних грошей на утримання дружини президента країни Еммануеля Макрона, підписали понад 170 тис. осіб.