ua en ru

Глищинській, перед відправкою до Москви, суд змінив запобіжний захід, - СБУ

Глищинській, перед відправкою до Москви, суд змінив запобіжний захід, - СБУ Фото: Олена Гітлянська

Олена Глищинська була звинувачена в сепаратизмі

Суд змінив запобіжний захід щодо журналістки Олени Глищинської, яку разом з Віталієм Діденко обміняли на Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенко, напередодні відправки в Росію. Про це повідомила прес-секретар Служби безпеки України (СБУ) Олена Гітлянська в Facebook.


"Випереджаючи можливі некомпетентні коментарі про зрив самого розслідування справи (про "Бессарабську народну республіку") хочу повідомити, що воно вже довгий час знаходиться на розгляді суду. Обвинувачена мала можливість дати свої показання. Далі голова 24-1 КПК, яка регламентує спеціальний порядок розслідування кримінальних правопорушень, передбачає необхідні механізми для роботи сторони обвинувачення й суду", - написала вона.

Зазначимо, Віталій Діденко та Олена Глищинська були звинувачені в сепаратизмі у зв'язку з їх участю в роботі в "Бессарабській народній республіці". Діденка було засуджено до трьох років позбавлення волі. Глищинская була заарештована у квітні 2015 року і утримувалася в СІЗО міста Одеси. Півтора місяці тому в СІЗО у неї народилася третя дитина.

Нагадаємо, 14 червня, Україні були передані полонені в РФ українці Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко. Повідомляється, що їх обміняли на фігурантів справи 2 травня в Одесі Євгена Мефедова і Олену Глищинську.

Крім того, Путін помилував Афанасьєва і Солошенко. Нагадаємо, що про їх повернення в Україну говорили ще з травня. 30 травня вони написали прохання про помилування на ім'я президента РФ Володимира Путіна.