ua en ru

Олена Піддубна звільнена з посади гендиректора "Артека"

Генеральний директор Міжнародного дитячого центру "Артек" Олена Піддубна написала заяву про звільнення за власним бажанням, йдеться в повідомленні "Артека".

Генеральний директор Міжнародного дитячого центру "Артек" Олена Піддубна (на фото) написала заяву про звільнення за власним бажанням, йдеться в повідомленні "Артека".

"Розпорядженням керівника Державного управління справами Олена Піддубна звільнена з посади генерального директора МДЦ" Артек "за згодою сторін", - йдеться в повідомленні.

Виконуючим обов'язки тимчасово призначений Олександр Косих.

Читайте також: Прокуратура Криму затримала завгоспа "Артеку" за вимагання хабара

Напередодні в "Артеку" розгорівся скандал навколо виконуючого обов'язки керівника служби господарського забезпечення. Встановлено, що він отримав 2 тис. дол. від підприємця за можливість безперешкодного здійснення торгівлі на території дитячого табору.

Піддубна до призначення гендиректором "Артеку" в червні 2010 р. була директором Всеукраїнського благодійного фонду "Щасливі долоні" для талановитих дітей-сиріт.

Нагадаємо, восени 2009 року "Артек" відмовився в центрі скандалу, пов'язаного з можливими зґвалтуваннями або розбещенням дітей співробітниками табору і високопоставленими чиновниками, в тому числі народними депутатами. Всі фігуранти скандалу категорично відкинули звинувачення. Тоді гендиректор "Артека" Борис Новожилов в травні 2010 року подав у відставку.