ua en ru

Електропоїзд "Український експрес" від Hyundai відправився у перший рейс з Києва до Донецька

Сьогодні розпочав курсувати перший склад електропоїздів "Український експрес" між Києвом та Донецьком, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Для запуску швидкісних поїздів багато зроблено з підготовки залізничної інфраструктури. На напрямку від Києва до Донецька різними видами ремонту відремонтовано практично всі колії... Зокрема, було укладено майже 500 стрілочних переводів, збудовано п'ять тягових підстанцій. В цілому, ми зробили усе, що в наших силах, щоб поїзди могли реалізовувати свої швидкісні можливості", - зазначив перший заступник генерального директора "Укрзалізниці" Сергій Болоболін.

Раніше повідомлялося, що в червні ц.р. вступив в силу договір про сервісне обслуговування електропоїздів "Український експрес" компанією Hyundai Corporation. Згідно з умовами контракту, південнокорейська компанія протягом п'яти років буде виконувати всі гарантійні зобов'язання по забезпеченню ремонту та експлуатації поїздів.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що протягом п'яти років нічні поїзди, що існують в Україні, будуть замінені швидкісними експресами Hyundai.