ua en ru

Electrolux подала заявку на покупку Daewoo Electronics.

Другий за величиною в світі виробник побутової техніки, шведська компанія Electrolux, подала заявку на придбання південнокорейської Daewoo Electronics. Відповідну заяву зробив сьогодні представник шведської компанії Андерс Едхольм. Він підтвердив, що Electrolux зробила попередню пропозицію про покупку Daewoo Electronics, але суму назвати відмовився, передає Associated Press.

За неофіційними даними, шведські Electrolux і іранська Enterkhab Industrial Group є основними претендентами на придбання Daewoo Electronics. Сума операції, за інформацією південнокорейських ЗМІ, може скласти до 440 млн дол. Остаточної угоди з продажу Daewoo Electronics планується досягти до серпня ц.р.

За покупку Daewoo, окрім Electrolux і Enterkhab, борються ще дві компанії. Фінансові деталі поки не розголошуються, але відомо, що їх пропозиції варіювалися від 265 млн дол. до 441 млн дол.

Відзначимо, що це вже четверта спроба продати південнокорейську Daewoo Electronics, яка була підрозділом промислового конгломерату Daewoo Group, розформованого в 1999 р. Основними конкурентами Daewoo Electronics є південнокорейські виробники електроніки Samsung Electronics і LG Electronics.

Компанія Electrolux є однією з провідних компаній з випуску побутових і професійних електроприладів; щорічно продає понад 40 млн своїх виробів споживачам зі 150 країн. Продукція компанії включає холодильники, посудомийні машини, пральні машини, пилососи і кухонні плити, що продаються під марками Electrolux, AEG-Еlectrolux, Zanussi, Eureka і Frigidaire.