ua en ru

Еквадор позбавив засновника WikiLeaks доступу в інтернет після коментаря про отруєння Скрипаля

Еквадор позбавив засновника WikiLeaks доступу в інтернет після коментаря про отруєння Скрипаля Фото: Джуліан Ассанж (flickr.com-CancilleríadelEcuador)

Рішення набуло чинності з 27 березня

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж був позбавлений доступу в інтернет після коментаря про отруєння екс-шпигуна РФ Сергія Скрипаля в Британії. Про це Національний секретаріат комунікацій Еквадору повідомив у своєму Twitter.

Таке рішення було прийнято, оскільки Ассанж порушив письмове зобов'язання дане уряду (Еквадору - Ред.) в кінці 2017 року не поширювати повідомлення, які можуть впливати на стосунки (Еквадору) з іншими державами".

У заяві Національного секретаріату комунікацій Еквадору не сказано, про яких саме діях Ассанжа йде мова, проте наголошується, що недавнє поведінка засновника WikiLeaks в соціальній мережі "поставило під загрозу хороші відносини (Еквадору) з Великобританією, іншими країнами Європейського Союзу та іншими державами".

Рішення вступило в силу з 27 березня.

Як повідомляє The Guardian, у своєму Twitter Ассанж, який живе в посольстві Еквадору в Лондоні, висловив думку, що заява Британії без наявності незалежного підтвердження ОЗХО тільки дало дозвіл Кремля до поширення думки всередині країни, що Росію переслідують.

Він також розкритикував висилку російських дипломатів.

Нагадаємо, у зв'язку з отруєнням екс-шпигуна Сергія Скрипаля в Британії, сталося масове вислання російських дипломатів і закриття представництв РФ в багатьох країнах світу.