ua en ru

Експортне мито на живу худобу та шкіряну сировину може знизитися на 20% - до 5%

Кабмін підтримав ініціативу Міністерства аграрної політики та продовольства щодо максимального зниження мита на експорт живої худоби та шкіряної сировини з 25% до 5%. На переконання міністра Миколи Присяжнюка, прийняття таких змін сприятиме підвищенню економічної зацікавленості у виробництві яловичини і збільшенню її експорту.

«Щоб підтримати галузь тваринництва та вітчизняного виробника, вчора на засіданні уряду була підтримана ініціатива Мінагрополітики щодо максимального зниження мита на експорт живої худоби та шкіряної сировини з 25% до 5% від митної вартості», - повідомив Присяжнюк.

За словами міністра, такі зміни мають посприяти тому, щоб галузь стала рентабельною. Так, виробникам буде вигідніше поставляти свою продукцію за кордон.

«Експортне мито призводила до того, що виробники не були зацікавлені поставляти продукцію за кордон. А через те, що закупівельні ціни на яловичину на внутрішньому ринку не відшкодовують витрат на її виробництво, товаровиробник втрачав інтерес до виробництва. Тепер ситуація може докорінно змінитися», - зазначив глава МінАП.

Він також підкреслив, що в перспективі яловичина може стати основним експортним продуктом України. Адже вітчизняна сільгосппродукція затребувана і на світових ринках, у тому числі завдяки високій якості та безпеці.

«Я переконаний, що зниження експортного мита призведе до підвищення економічної зацікавленості у виробництві яловичини і збільшенню обсягів її експорту. А також збільшаться надходження до держбюджету», - резюмував міністр.