ua en ru

Експортувати продукцію в ЄС мають право 280 українських компаній, - Держпродпотребслужба

Експортувати продукцію в ЄС мають право 280 українських компаній, - Держпродпотребслужба Фото: Володимир Лапа

Україна має позитивну динаміку розвитку торговельно-економічних відносин з ЄС

Голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа заявив, що експортувати продукцію в Європейський Союз мають право 280 українських компаній. Про це повідомили в прес-службі відомства.

"Сьогодні право експорту своєї продукції на територію ЄС мають 280 українських підприємств. З цієї кількості 100 підприємств - виробники продукції для споживання, а це - молоко і молочні продукти, м'ясо птиці, продукти із м'яса птиці, риба і рибопродукти, яйця і яйцепродукти, мед бджолиний, живі виноградні равлики і деяка інша продукція", - заявив Лапа на першому засідання Підкомітету з управління санітарних і фіто санітарними заходами Комітету Асоціації Україна - ЄС

За його словами, Україна має позитивну динаміку розвитку торговельно-економічних відносин з Євросоюзом. Учасники засідання також обговорили перспективи експорту української яловичини в ЄС: визначили завдання і конкретизували дії кожної зі сторін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держпродпотребслужба виступає за скасування державного регулювання цін на соціально значущі продукти харчування.