ua en ru

Експорт зерна з України обмежуватися не буде, - Азаров

Експорт зерна з України обмежуватися не буде. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час відвідування інноваційного центру селекції Національної академії аграрних наук України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми можемо сказати, що ніяких обмежень експорту зерна не буде", - повідомив прем'єр.

Азаров запевнив, що об"єми нового урожая, а також наявність запасів зерна дозволяють говорити про забезпечення продовольчої безпеки у повній мірі на внутрішньому ринку, і це дозволить Україні експортувати зерно. При цьому, за його словами, експорт зерна має відбуватися з урахуванням маркетингової ситуації, і не продаватися за середніми цінами:

"Тут ми маємо продемонструвати розумну маркетингову політику... Треба буде користуватися сприятливою макроекономічною ситуацією для експорту наших зернових, і це треба робити дуже грамотно.... Зерно треба продавати, коли ми намітимо і зрозуміємо, що це реальна цінова ситуація. Це вкрай важливо", - додав Азаров.

Нагадаємо, вчора, 11 липня, Міністерство аграрної політики і продовольства знизило прогноз експорту зернових в 2012-2013 маркетинговому році на 13% - до 20 млн т.