ua en ru

Експорт української агропродукції до ЄС може збільшитися на 50% до 2019

Експорт української агропродукції до ЄС може збільшитися на 50% до 2019 Фото: експорт української агропродовольчої продукції до ЄС може збільшитися на 50%

У першу чергу очікується зростання експорту зернових культур, м’яса птиці та різних харчових продуктів

До 2019 року експорт української агропродовольчої продукції до ЄС може збільшитися на 50%. Про це повідомляє прес-служба Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки".

За словами директора Інституту аграрної економіки Юрія Лупенка, у першу чергу очікується зростання експорту зернових культур, м’яса птиці та різних харчових продуктів, а також тютюнових виробів.


Зазначається, що за січень-лютий 2016 року вже повністю вибрано експортні квоти на поточний рік по м’ясу птиці, виноградному і яблучному соках, оброблених томатах, меду, кукурудзі і кукурудзяному борошну, пшениці і пшеничному борошну, ячменю та ячмінному борошну і крупам з вівсу, солоду, пшеничній клейковині та цукру.

Через це окремі українські виробники незадоволені розміром наданих квот.

Нагадаємо, у січні 2016 року порівняно з аналогічним місяцем минулого року, експорт українського продовольства в країни Європейського союзу зріс на 16%.