Експорт українського цукру в І кварталі 2017 збільшився у 8 разів
У січні-березні 2017 року найбільше українського цукру було експортовано до країн Африки та Азії
Експорт українського цукру в І кварталі 2017 року збільшився у 8 разів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.
"У І кварталі 2017 року на зовнішні ринки було поставлено 267,4 тисяч тонн цукру загальною вартістю 131,5 млн долларів. Це у 8,6 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли було експортовано 29,6 тисяч тонн цукру на 15,2 млн доларів", - сказано у повідомленні.
Зазначається, що у січні-березні 2017 року найбільше українського цукру було експортовано до країн Африки та Азії на загальну суму 108,8 млн доларів. На європейські ринки було поставлено на 21,2 млн доларів.
"У розрізі країн, найбільшими покупцями солодкого продукту з України стали Кот-д’Івуар (16,2 млн доларів), Шрі-Ланка (16 млн доларів), М’янма (12 млн доларів) та Лівія (11,4 млн доларів)", - передає прес-служба.
Нагадаємо, український аграрний експорт зріс на 38,6% за січень-березень 2017 року і склав 4,56 млрд доларів.