ua en ru

Експорт сільськогосподарської продукції України в 2012 р. виріс на 40% - до 18,3 млрд дол

В Україні експорт сільськогосподарської продукції в 2012 р. виріс на 40% і склав 18,3 млрд дол. Про це сьогодні на засіданні колегії Міністерства аграрної політики і продовольства України повідомив глава відомства Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми збільшили обсяги експорту на 40%, тобто ми експортували сільськогосподарської продукції на 18,3 млрд дол. Відповідно, ми потужна галузь і єдина галузь в економіці країни, яка має позитивне сальдо імпорт, що становить 10,5 млрд дол." - сказав міністр.

Директор департаменту економічного розвитку аграрного ринку Міністерства аграрної промисловості і продовольства України Віталій Саблук додав, що агропромисловий комплекс поступово перетворюється в один з основних бюджетоформуючих секторів економіки України.

"За попередніми підрахунками торік з цієї галузі до зведеного бюджету надійшло 42,1 млрд грн податків і зборів, що на 5% більше, ніж у позаминулому році", - зазначив Саблук.

Нагадаємо, раніше Присяжнюк заявив, що Україна в 2013 р. планує експортувати сільськогосподарської продукції і продуктів харчування на 22 млрд дол.

Читайте також: В Україні дефіцит зовнішньої торгівлі товарами в 2012 р. виріс до 15,9 млрд дол.