ua en ru

Експорт продукції АПК щодня дає Україні 43 млн дол., - Янукович

Експорт продукції АПК щодня дає Україні 43 млн дол. Про це сьогодні під час урочистостей з нагоди Дня працівника сільського господарства заявив Президент України Віктор Янукович, повідомляє прес-служба Президента України.

"Україна відновила свій статус потужного гравця на світовому ринку продовольства. Роль і авторитет нашої країни у вирішенні глобального продовольчого питання зростають і будуть зростати в світі", - сказав Янукович.

Зокрема, говорячи про розширення експорту вітчизняної сільськогосподарської продукції, Янукович зазначив, що кожний четвертий долар, який країна отримує від експорту, зароблений українськими селянами. За словами Президента, експорт аграрної продукції дає Україні близько 43 млн дол. щодня.

Як зазначив Президент, Україна і надалі розвиватиметься як експортна держава.

"Ми розширюємо номенклатуру експорту. Виходимо на нові ринки. Зокрема, Україна є третьою в світі і вона отримала право постачати зерно до Китаю", - сказав він.

Президент назвав перспективними для України зростаючі ринки Перської затоки та Азії.

Крім того, за його словами, за останні три роки постачання української сільгосппродукції до Євросоюзу зросло майже втричі.

"Цього року ми підтвердили позицію України як світового лідера з експорту соняшникової олії. Впевнений, що ми також здобудемо друге місце в світі з експорту основних зернових культур і увійдемо до десятки найбільших експортерів курятини", - наголосив Янукович.

Також Президент України називає стратегічним завданням влади запровадження ефективної законодавчої бази в агропромисловому секторі.

"Стратегічним завданням є запровадження ефективної законодавчої бази, що дозволить залучити до аграрного сектора довгострокові кредитні ресурси", - сказав Янукович.

За словами Президента, інтеграція України у світовий економічний простір вимагає вирішення низки завдань, у першу чергу, йдеться про адаптацію системи державного контролю за безпечністю продуктів харчування до вимог європейського законодавства.

"Зволікати з вирішенням цього питання не можна - це запорука конкурентоспроможності нашої аграрної продукції на світовому ринку", - підкреслив Президент.