ua en ru

Експорт електроенергії ДТЕК в І кварталі виріс в 4 рази - до 1 млрд кВт.год

Експорт електроенергії ДТЕК в першому кварталі 2011 р. склав 1 млрд 6,2 млн кВт.год електричної енергії, що на 751 млн кВт.год більше, ніж за аналогічний період 2010 р. Про це повідомляє прес-служба компанії.
Згідно із заявою, основні причини такого приросту - у збільшенні поставок електроенергії до Європи на 322 млн кВт.год (до Словаччини та Угорщини), а також початок з лютого 2011 поставок електроенергію до Білорусі (за І квартал обсяг поставок становив 416 млн кВт.год).
Крім того, у І кварталі ДТЕК експортував 784,4 тис. тонн вугілля. В аналогічному періоді 2010 р., з-за підвищеного попиту на внутрішньому ринку, експорт вугільної продукції склав близько 30 тис. тонн. При цьому імпорт вугілля за три місяці 2011 скоротився на 41%, до 196 тис. тонн.
Нагадаємо, видобуток вугілля ДТЕК у І кварталі збільшився на 8,2% - до 5,7 млн тонн.
DTEK ("Донбаська паливно-енергетична компанія") - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи System Capital Management (SCM, СКМ). Підприємства ДТЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії.