ua en ru

Експорт аграрної продукції за 10 місяців зріс на 2,7 млрд доларів, - МінАП

Експорт аграрної продукції за 10 місяців зріс на 2,7 млрд доларів, - МінАП Фото: експорт (pexels.com)

Експорт української аграрної продукції збільшився майже на 23%

За 10 місяців 2017 року експорт української аграрної та харчової продукції досяг позначки в 14,7 млрд доларів і продемонстрував збільшення на 22,7% або на 2,7 млрд доларів у порівнянні з відповідним періодом 2016 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Також повідомляється, що при цьому імпорт аграрної продукції збільшився на 8% і склав 3,6 млрд доларів. У трійку країн-лідерів серед імпортерів української продукції за січень-жовтень 2017 року увійшли Індія (11,3% загального експорту), Єгипет (7,5%) і Нідерланди (6,9%).

За цей період істотно зросли поставки на світові ринки таких продуктів: абрикос, вишень, персиків, слив, борошна, цукру, м'яса, вершкового масла, яловичини мороженої та інших продуктів.

"Дані статистики підтверджують наші попередні прогнози щодо збільшення річних обсягів аграрного експорту на 15-20% в 2017 році порівняно з попереднім роком", - відзначили заступник міністра аграрної політики України Ольга Трофімцева.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що агросектор формує 14% ВВП України.