ua en ru

Агросектор формує 14% ВВП України, - Гройсман

Агросектор формує 14% ВВП України, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Сьому частину ВВП України формує агросектор

Аграрний сектор формує 14% Валового внутрішнього продукту (ВВП) України. Про це сьогодні в ході урочистих заходів з нагоди Дня працівників сільського господарства заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні те, що ми бачимо на цих даних - це результати вашої щоденної роботи у всіх куточках України. Більше трьох мільйонів людей сьогодні працюють в аграрному секторі і понад 40% валютної виручки сьогодні потрапляє саме від результату роботи аграрного сектора. Ми займаємо лідируючі позиції в світі як країна-експортер аграрної продукції. 14% ВВП формує аграрний сектор і ще 4% - переробна галузь", - сказав Гройсман.

Крім того, прем'єр нагадав, що в бюджеті на 2018 рік на підтримку агросектору передбачено 7,3 млрд гривень.

"Ми повинні підтримати фермерство в Україні і на ці цілі буде направлено цільової 1 млрд гривень, який ми спільно з Асоціацією фермерів України надамо на підтримку розвитку фермерства в Україні", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Гройсмана, що аграрний сектор економіки України, який формує більше третини валютної виручки країни, має поступово переходити від сировинного експорту до розвитку власного продукту і формування доданої вартості в межах країни.